maandag 7 maart 2016

Seniorenretraite 16-19 mei 2016: Leven in balans

Deze retraite is ieder jaar een bron van grote vreugde: er is tijd voor vriendschap, voor inspirerende gebedsmomenten, voor doorleefde eucharistievieringen met veel zang, voor ontspannend en humoristisch samenzijn, voor heerlijke maaltijden, samen genoten, dit alles te midden van een prachtige natuur.


"Hoe talrijk zijn de dingen die je niet nodig hebt?" 

Hoe kun je de balans in je leven vinden? Hoe kun je, juist in een tijd van schijnbaar onbeperkte mogelijkheden, het wezenlijke van de rest onderscheiden om zo het juiste evenwicht in jezelf te vinden?

In dit boek nodigt Anselm Grün je uit om in contact te komen met de wijsheid van je eigen ziel. Je ziel voelt aan wat de juiste maat is, wat bij jou past. 

Grün inspireert om te vertrouwen op de wijsheid van je eigen ziel en roept op je niet te laten beïnvloeden door de mateloosheid die je in onze maatschappij constant voor ogen wordt gehouden.

Hij pleit voor een vertrouwen op eigen maat en eigen wijsheid. Om zo een leven te leiden dat past en goed voor je is. Dan wordt het leven niet alleen goed, maar ook mooi. Dan krijgt leven de glans van de juiste maat.


Van maandag 16 mei (16 uur: koffie en kamer installeren, 17 uur: start programma) tot donderdag 19 mei (15.30 uur: slotviering, 16 uur koffie en vertrek) in het diocesaan bezinningshuis Ter Dennen, Sint-Pauluslaan 8, 2390 Westmalle.

Predikant: Germaan Van Muylder MSC. Inschrijven via mail: openhartmsc@telenet.be of telefoon: 016-46 80 47.

Financiële bijdrage: 145 euro, graag overschrijven vóór het begin van de retraite op nummer BE93 7340 2416 8567 met BIC: KREDBEBB. In dit bedrag zit alles vervat, behalve de dranken buiten de maaltijden en eventuele huur van lakens (8 euro) voor wie er zelf geen meebrengt.