maandag 14 maart 2016

Pelgrimstocht van Schoten naar Antwerpen, 30 april

Paus Franciscus kondigt dit jaar een Jubeljaar af en roept ons op om pelgrimstocht te gaan naar Rome of naar een bedevaartkerk en door de Heilige deur te stappen. “Barmhartig zoals de vader” is het thema van het buitengewoon jaar van de barmhartigheid en van onze pelgrimstocht.

Na de pelgrimszegen in Schoten trekken we langs rustige paden naar de Sint-Antoniuskerk aan de Paardenmarktmarkt in Antwerpen waar Broeder Kenny van de Kapucijnen getuigt over Barmhartigheid. Via de heilige deur stappen we de kathedraal binnen waar we afsluiten met een eucharistieviering (17.00 uur). Na het avondmaal nemen we de bus terug naar Schoten. Heel erg welkom!

Afspraak

Om 9.30 uur staan we klaar aan de Sint-Cordulakerk, Verbertstraat 23, 2900 Schoten. Pastoor Flor Stes geeft ons een korte inleiding over Barmhartigheid. Na de pelgrimszegen vertrekken de pelgrims voor de 15 km lange tocht naar de Heilige deur.
Wie kiest voor de korte variant komt tegen 14.00 uur naar de winterkapel van de Sint-Antoniuskerk op de Paardenmarkt in Antwerpen.

Meebrengen

Draag stevig schoeisel en neem waterdichte kledij mee. Neem voldoende drank mee en een picknick voor onderweg. Breng ook je lijnkaart mee om na de misviering de lijnbus naar Schoten te nemen. Breng ook gerust wat volk mee want iedereen mag mee! Maak dus gerust reclame voor deze pelgrimstocht!

Info
Jozef Bouwens, 0477/570380 of bouwens.jozef@skynet.be
Nog meer info: www. jaarvanbarmhartigheid.be