vrijdag 22 augustus 2014

Dag van hoop in Leuven, 4 september 2014

De commissie Rechtvaardigheid en Vrede en Heelheid van de Schepping organiseert een 'dag van hoop' in Leuven op 4 september.

Om 10 uur verzamelen we in café Sport aan het station van Leuven en ontmoeten we mevrouw Sylvia De Ryck van Parel (Gasthuisberg) die extra ondersteuning geven aan aanstaande moeders in armoede.

Om 11 uur bezoeken we Leren Ondernemen. Een vereniging van en voor mensen in armoede, waar mensen uit heel verschillende achtergronden samen komen om in onderlinge solidariteit armoede en sociale uitsluiting uit de wereld te helpen. Om 12.30 uur eten we daar in het sociaal restaurant.

Om 14 uur bezoeken we Buurtwerk 't Lampeke. Hun doelstelling is: het doorbreken van en het werken rond kansarmoede en sociale uitsluiting, werken aan de leefbaarheid van de buurt, het aanbieden van een laagdrempelige en integrale opvoedingsondersteunende plek voor gezinnen.

Daarna voor wie wil: bezoek aan het Vluchtelingenhuis in Wilsele: opvang voor dakloze kwetsbare vluchtelingen zonder papieren.

We zouden graag weten hoeveel mensen deelnemen en vragen daarom in te schrijven voor 28 augustus of even te bellen naar:
Dirk De Vis: dirkdevis@gmail.com, 0478 27 75 61
of Rita Cleuren: rit.cleuren@skynet.be, 0472 94 07 49
Met de deelnemers maken we dan afspraken i.v.m. plaats van samenkomst, middagmaal, vervoer enz.