zondag 7 april 2013

Seniorenretraite 20-23 mei 2013: Toegepaste blijde boodschap


Deze retraite is ieder jaar een bron van grote vreugde: er is tijd voor vriendschap, voor inspirerende gebedsmomenten, voor doorleefde eucharistievieringen met veel zang, voor ontspannend en humoristisch samenzijn, voor heerlijke maaltijden, samen genoten, dit alles te midden van een prachtige natuur.

Dit jaar brengt Germaan een boek mee van Jürgen Mettepenningen, doctor in de theologie en docent aan de KULeuven: Toegepaste Blijde Boodschap

Tegen de achtergrond van veel onbehagen tegenover de kerk en haar leiders, wil de auteur een positieve boodschap brengen. Het komt immers aan op gelovenVoor hem staat dat radicaal gelijk met de toepassing van de Blijde Boodschap, in iedere situatie. Hij verdedigt hier de stelling dat die toepassing bijdraagt tot geluk. Overtuigd dat het concrete dagelijkse leven de ruimte en de toetssteen is van het christelijk geloof, verdedigt Mettepenningen zijn stelling vanuit theorie en praktijk. Hij verbindt zingeving met levenskunst. Zo laat hij geloven zien als geluksbrenger, al gaat hij de bedreigingen daarvan niet uit de weg. Zijn verhaal is inspirerend en aanmoedigend voor gelovigen en voor al degenen die de relevantie van christen-zijn willen kennen voor de zelfontplooiing en het geluk van eenieder.

In het uitgebreide nawoord geeft Mettepenningen aan waarom hij zelf (nog) gelooft. Daarmee is dit het meest persoonlijke boek van hem totnogtoe.


De boodschap van het boek wordt, zoals de vorige jaren, verwerkt tot pittige conferenties, gekruid met aansprekende verhalen. Voldoende inspiratie om er weer een jaar van te leven.Van maandag 20 mei (16 uur: koffie en kamer installeren, 17 uur: start programma)
tot donderdag 23 mei (15.30 slotviering, 16 uur koffie en vertrek) 

In het diocesaan bezinningshuis Ter Dennen, Sint-Pauluslaan 8, 2390 Westmalle

Predikant: Germaan Van Muylder MSC

Inschrijven via mail openhartmsc@skynet.be of telefoon 016-46 80 47

Financiële bijdrage: 140 euro, graag overschrijven vóór het begin van de retraite op nummer BE93 7340 2416 8567 met BIC: KREDBEBB. In dit bedrag zit alles vervat, behalve de dranken buiten de maaltijden en eventuele huur van lakens (7 euro) voor wie er zelf geen meebrengt.