woensdag 13 maart 2013

Tweede samenkomst van de Chevalierfamilie, bijzonder voor minder-mobielen


Vorig jaar, 30 juni, in Rumst, in het gastvrije klooster van de zusters Dochters van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, kregen wij de smaak te pakken; meer dan zestig aanwezigen antwoordden op de oproep van de cBZ, commissie voor BejaardenZorg. Zuster Jozefa FNDSC vertelde vurig en aanstekelijk over haar leven en werk als zuster-vroedvrouw in Congo.

Op zaterdag 2 maart zagen bij de vijftig Chevaliervrienden elkaar terug - wat de bedoeling is - en talrijke mobielen brachten vele minder-mobielen bijeen in de zaal De Vesper, naast de kerk en het klooster van MSC Borgerhout. Pater Jef Van de Velde MSC vertelde  op zijn beurt voluit van zijn vele en rijke ervaringen in Congo; vooral het samengaan van magie en het verkondigde evangelie werden leerrijk belicht. De gezelligheid werd ook deze keer met een goede kop koffie of thee en lekkere zoethoudertjes gediend.

De commissie evalueert binnenkort deze twee mooie evenementen en plant verder wat haalbaar is, want zo moet het zijn voor minder-mobiele mensen die we allemaal beetje bij beetje worden. Op naar verder!