woensdag 13 maart 2013

Dat heet dan een provinciale conferentieTijdens het laatste provinciaal kapittel in 2011 in Postel bespraken de MSC hun toekomst en de gang van zaken. Met een kleinere raad (1+4) beloofden we elkaar tussen dat en volgend kapittel in 2014 mekaar twee keer i.p.v. slechts een keer terug te zien 'in kapittel' om op deze manier meer mensen (namelijk alle leden) intenser te betrekken bij het beleid en het tegemoetgaan van de toekomst. Na 26 april 2012 plannen we nu op 5 april 2013 voor deze procedure samen te komen.

Internationalisering, onze huizen (bijzonder Borgerhout), de begeleiding van ouder wordende en zieke confraters, onze concrete toekomst en de concrete omstandigheden blijven belangrijke onderwerpen van gesprek. Alle kapittelheren zeker, ambtshalve, maar ook alle leden in BelgiĆ« verblijvend, vrijwillig en ermee begaan, zijn daarbij verwacht.


We beginnen onze besprekingen met een onderscheidingsgebed in stilte, bij een Mt.'tekst "Kom tot Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, en Ik zal u rust geven. Mijn juk is zacht en mijn last is licht" (11,28.30).