woensdag 3 oktober 2012

Na Ontmoetingsdag Asse: film op Canvas 13/10, laken uit je raam op 17/10


We zagen zondag in Asse op de Ontmoetingsdag de film “Joseph, de rebel: van wanhoop tot verzet”. Families in extreme armoede, die met steun van p. Joseph Wresinski opstonden voor een menswaardig bestaan. Daar in een barakkenkamp bij Parijs lagen de wortels van de vierdewereldbeweging ATD (Agir Tous pour la Dignité). Een knappe film, ook door het samenspel van professionele acteurs en gelegenheidsspelers die zelf weten wat armoede betekent. Je ziet de hoop en het lijden, de tegenstellingen, onmacht en moed. Een moeilijke film ook, die je een beetje ongemakkelijk maakt, want soep uitdelen...is mooi maar niet genoeg. 

Voor wie er niet bij kon zijn: de film wordt op zaterdag 13 oktober om 14 uur uitgezonden op Canvas. 

De film gaat ook over vandaag. Ook vandaag leven veel mensen in armoede, zelfs extreme armoede, hier naast ons. Ze tellen nog steeds niet mee. 

Van Christel en Luc kregen we een stuk laken mee met '17 oktober' daarop gedrukt. Want 17 oktober is Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Hang het (of een ander laken) met een knoop erin uit je raam. Het is dan geen laken meer, maar een teken.

Meer informatie: www.atd-vierdewereld.be.