zondag 1 april 2012

Carl Tranter op canonisch bezoek
Deze week was een bijzondere week voor onze Belgische MSC-provincie, want een generaal assistent kwam op canonisch bezoek: Carl Tranter, behorend tot de Ierse MSC-provincie en anglicaan van oorsprong. Een hele week, na een week gelijkaardig bezoek aan onze Nederlandse confraters én een week vergaderen met de Europese oversten in Tilburg.
Wat een vasten voor deze man! Zeker als je weet dat het steeds en overal een beetje feest is waar hij in deze context op bezoek komt.
Van zondag tot zondag... ontmoette hij de zusters FDNSC in Rumst, onze kringen Butsel-Herent, Beek, Wingene en Asse-Kobbegem, onze gemeenschap in Borgerhout én onze MSC-leken in Bierbeek. Ook de zieken en bejaarden in UZ en RVT/WZC. Bovenop zijn aanwezigheid bij de provinciale raad donderdag in Wingene.
Wij vonden hem heel aardig en natuurlijk opvallend jong én krachtig. Hij opende twee bijzondere deuren - die natuurlijk en religieus gezien - al làng openstaan...: de deur naar Gods Woord dat in ons leven wil werkzaam zijn (gebed en onderscheiding), en de deur naar mensen veraf, want ons huis is de hele wereld. Onze missie is nog niet klaar; sommigen zeggen dat ze pas begint.
Vind hierbij enkele foto's van 'onze troepen': gewone mensen wiens hart door God nog steeds beroerd wordt.