zaterdag 4 februari 2012

Tertio, nr 625 al

Heel wat MSC lezen het, krijgen het thuis besteld per post; Tertio heeft meer abonnementen bij de MSC dan vroeger toen we met veel meer samen woonden in grotere gemeenschappen en maar één blad lieten aankomen... We lezen het tijdschrift - en verkondigen eruit, spreken ervan, vertellen erover -, het ontstond 625 weeknummers geleden als blad met een duidelijke christelijke visie binnen de algemene Vlaamse pers. En mèt deze laatste visie kwamen voortreffelijke journalisten mee naar het blad.

Verrassende bijdrage toch - weerom deze keer - het twee blz. lange interview met Kathleen Cools, van vrt-Terzake? Je zou ze niet verwachten, maar ze vertelt hoe de katholieke rituelen voor haar opnieuw belangrijker zijn geworden, iets fascinerend en troostend krijgen, en heel misschien soms wel iets meer... Hoe ze milder wordt, en was aangesproken door het (in Tertio gelezen!) interview met Geert Noels in nr 622, de econoom die in moeilijke tijden door de media wordt opgezocht en daar flauw en gemakkelijk goedkoop wel eens als een pater-econoom wordt voorgesteld; deze man was aanstekelijk door zijn hoop en troostgevende woorden...

Dat is geen unicum in de bijdragen van Tertio.
Ook de zusters krijgen een eresaluut; ze leven langer en gaan door, ook na een vol leven met inzet en toewijding; pensioen is geen stop op hun dienstbaarheid; "zelfs op hun sterfbed weten ze hun doel en zin in het leven te behouden en offeren vanuit hun geloof hun lijden op aan God". Aldus een van de nieuwe doctores honoris causa van de KU Leuven over actief oud worden.

Toch maar lezen? Je kan een proefabonnement nemen van vijf nummers voor 7 euro, zegt de site www.tertio.be.