vrijdag 3 februari 2012

Met kleine wonderen begint het goede altijd

Stiltedagen. Wij hebben er gepland in Westmalle, in Ter Dennen, van 7 tot 13 augustus. Een vakantieactiviteit! Elders op deze website vind je info erover. Maar ook in Bierbeek op de pastorie gaan op dit moment 'dagen van stilte' door; een handvol begeleiders, ook van CCV, hebben zich vrijgemaakt om elke dag naargelang van de mogelijkheden, overdag of 's avonds een half uurtje te luisteren naar de deelnemers en hun ervaring na 'een stiltedag, in het dagelijkse leven meegemaakt'.
Het gaat steeds over die wereldvreemde vraag (de wéreld is vervreemd!): wat wil God mij zeggen vandaag, door de woorden die ik overwoog, door tekenen waarvoor ik bijzonder alert wou zijn? Samen Kerk zijn en samen woorden van God laten neerstrijken in het leven en in het hart, en merken dat het echt niet vreemd is en dat er een weg opengaat naar dieper en echt geluk... is zalig en bloedernstig.
Spreekt het je aan? Zelfs leerlingen op school raken gefascineerd door Gods woord en dat het vandaag mensen zo kan boeien en aanspreken!
Het zijn zeldzame vaststellingen, kleine wonderen, maar zo begint het goede altijd. En het is werkzaam.