zaterdag 14 januari 2012

Geloven (zo)als... familieweek 17-21 juli 2012

Na Het kleine meisje Hoop in 2010 en Het feest van de Liefde in 2011 kon het gewoon niet anders: de familieweek van 2012 staat in het teken van het geloof. Ze krijgt als titel: Geloven (zo)als... 


Geloven als... Daar kan je veel bij invullen. Voorwaarden of omstandigheden: Ik geloof, als dat me goed uitkomt? Ik geloof, als anderen me dat bijbrengen? Ik geloof, (ook) als de wereld heel anders draait? Ik geloof, (ook) als ik me in de kerk moeilijk kan vinden,...

Is geloven een gave of een menselijke beslissing? Geloof je in een persoon (relatie) of in een waarheid? In de verrijzenis? Geloof je dat je onvoorwaardelijk bemind word, of moet je je hemel verdienen? Wat betekent het credo? Brengt geloven je iets op?

Geloven zoals... verwijst ook naar de bijbelfiguren die we tijdens deze familieweek beter willen leren kennen. We weten nog niet precies welke. Misschien Abraham, Nicodemus, Paulus, of een van die vele boeiende vrouwen?

Het wordt in elk geval weer een rijk gevuld programma, met natuurwandelingen, stille tijd, speelplezier, muziek, gesprekken. Als spreker heeft Marc Steen zich al geëngageerd.

Praktisch


Een familieweek is een mix van vakantie en bezinning, van momenten voor de grote mensen apart en activiteiten met de kinderen samen. Er zijn gesprekken, natuurwandelingen, stille tijd, spel, muziek, bibliodrama, creatieve momenten... Een ploeg jong talent begeleidt de kinderen en de tieners. De tieners gaan onder andere met de fiets op tweedaagse. Volwassenen zorgen voor de baby's en peuters.

Van 17 (aankomen tussen 14 en 15 uur) tot 21 juli (16 uur) 2012 in Hoogstraten (internaat Spijker)

Informatie en inschrijvingen (ten laatste 1 juni 2012): familieweek@gmail.com

Volwassenen: 180 euro
Vanaf 12 jaar: 75 euro
Vanaf 9 jaar: 40 euro
<9 jaar: 20 euro
500 euro is altijd het gezinsplafond. Korting is -discreet- bespreekbaar.

Ken je de familieweken nog niet? Klik onderaan dit bericht op het label 'familieweek'. Je ziet dan alle blogberichtjes die al verschenen over de familieweken.